top of page
De kunstenaars van het Westerpark Wonderwoud
KunstenaarsA.jpg

Monique Wijnschenk                         Tanja Henn                                  Coen Cuijpers                          

Unbenannt-2.jpg

Machiel Spruijt                            Mignon van Ingen                      Lotje Lammers                       

Unbenannt-3.jpg

Arjen De Wit                               Aja Waalwijk                              Daniel Declercq

4.jpg

John van Bodegom                    Annemarie Ooft                        Steven Leftery Lewis

Aja Waalwijk

Annemarie Ooft

Arjen de Wit

Arno Tijnagel

Coen Cuijpers

Daniël Declercq

John van Bodegom

Lotje Lammers

Machiel Spruijt

Mignon van Ingen

 

 

 

​​

Monique Wijnschenk

Steven Leftery Lewis

Tanja Henn

Thetis Parmenidou

Lotje (Amsterdam, 1967) is moeder van twee zonen. Ze werkte als lasser en ijzerwerker op een scheepswerf en voer veel rond op zee. Lotje woonde eerder in een woonwagen, waar ze grote vuren maakte voor zweethutceremonies.

Nu zwerft de kunstenares vooral rond met haar buscamper, waar ze in het bos wezentjes maakt van gevallen hout. Als muzikante begeleidt ze theater, geeft ze workshops en speelt ze in verschillende groepen. Met één van die muzikale formaties – Klankpoort – organiseert Lotje klankreizen.

Coen (Boxmeer, 1981) groeit op in Gennep. In 2019 zegt hij zijn baan en huis op en rent hij enkel met rugzak van Gennep naar Palermo voor de positiviteit. 72 marathons in 112 dagen, waar hij onderweg vraagt welke kleine dingen hij voor anderen kan doen.

Na terugkomst in Gennep gaat Coen op katten passen. De nomade reist al meer dan drie jaar rond met zijn hart als kompas. Hij schrijft een boek over zijn hardloopreis naar Palermo (‘Hardloopreis van geluk’, 2021). Over het onderweg zijn maakt hij de dichtbundel ‘Zwerver zonder wekker’, die 19 september 2022 is verschenen.

 

Machiel (Amsterdam, 1993) studeerde geschiedenis en specialiseerde zich in geopolitiek en Mongolië. Zijn reis naar Mongolië was de inspiratie voor zijn website over de Mongoolse geschiedenis (www.steppenomaden.nl).

Tijdens zijn studie bracht hij veel tijd door in de natuur en leerde daar te overleven met alles wat de natuur te bieden heeft. Daarna werd Machiel filmmaker en brengt hij in zijn werk film, geschiedenis en kunst samen binnen de culturele sector (www.jaarendag.nl).

Mignon (Amsterdam, 1962), ook wel bekend onder de naam Omoroka, staat al sinds haar vijftiende op de planken en publiceert vanaf haar zestiende. Ze brengt absurdistisch cabaret, acrobatiek, performing poetry, buikdans en theater, maar is ook actief als presentator.

Dit multitalent is daarnaast docent cultuureducatie en organisator van duurzame events en community art projecten. Liefde en respect voor de natuur kreeg zij mee vanuit haar familie. De bijna 25 jaren dat ze op Ruigoord woonde, destijds nog een groot natuurgebied, hebben haar extra strijdbaar gemaakt om op te komen voor Moeder Aarde. Het liefst met kunst, cultuur en humor als wapens.

Voor Monique (Amsterdam, 1965) is de natuur heel vaak het uitgangspunt, beestjes en landschappen in het bijzonder. De kleuren en de vormgeving van de natuur zijn een oneindige inspiratiebron. Daarmee wordt ook de fantasie geactiveerd die geen grenzen kent, dikwijls vastgelegd met inkt of aquarelverf. Andere materialen en technieken worden ook niet geschuwd, zoals acrylverf en papier-maché.

Een serieuze benadering en uitvoering met de nodige dosis humor.

De kunstlessen die Monique geeft aan kinderen zijn een bron van inspiratie en worden ook gebruikt voor haar eigen werk.

Steven (Stafford, 1957) is een echte entertainer met brede, internationale ervaring. Hij zingt en speelt gitaar sinds zijn vijftiende en werkte voor radio en tv. De entertainer treedt op vanuit een breed repertoire, waaronder de muziek van David Bowie, Bob Marley en Robbie Williams. Hij voert ook eigen werk op. Steven houdt van bomen en het bos en schrijft, zingt en speelt daar liedjes over.

Tanja (Wuppertal, 1963) verhuist in 1989 naar Amsterdam. Ze is een getalenteerde kunstenaar, verbonden aan Light Affectable Art. Haar expertise ligt in het schilderen op grote formaten met fluorescerende en fosforescerende verf, zowel op objecten als op canvas. Vanaf 1995 fotografeert ze; aanvankelijk analoog, later met digitale technieken. In 2005 start de kunstenaar met beeldbewerking op de computer.

Sinds 2016 richt Tanja zich op het projecteren van kunst in de openbare ruimte met behulp van licht. Kleur, licht en grote formaten vormen haar grootste passie. In 2020 richt ze de Stichting Buurtlicht op, waarmee ze haar betrokkenheid bij kunst in de lokale gemeenschap verder versterkt.

Daniël (Oosterbeek, 1954) groeide op in Enschede. Op zijn veertiende wordt hij geselecteerd voor het Nederlands jeugdelftal. Vanaf zijn negentiende reist hij veel rond en verblijft in Israël, Sri Lanka, India en Nepal. Nu woont Daniël in Amsterdam. Hij houdt zich bezig met Sjamanisme en treedt met bewegingstheater veel op in sociale instellingen. Ook maakt de bijzondere maker klankreizen met de muziekgroep Klankpoort.

Arno Tijnagel (Purmerend, 1976) is multidisciplinair kunstenaar te Amsterdam, met name werkzaam in muziek en fotografie. Het elfde album van zijn muzikale alter ego Jorge Natalin verschijnt op 22 december 2023.

Arjen de Wit (Bakkum, 1986) is socioloog en schrijver. Van zijn hand verschenen korte verhalen, journalistiek werk, wetenschappelijke publicaties en een kinderboek. Met zijn act 'Verhalen op verzoek' maakt hij spontane, persoonlijke verhalen op de schrijfmachine.

Foto van Arjen is gemaakt door Anja Robertus.

Aja (Amsterdam, 1952) is beeldend kunstenaar, schrijver, performer. Hij is actief in Ruigoord, lid van het Amsterdams Ballongezelschap, initiatiefnemer & medeorganisator van symposia vrije culturele ruimtes in binnen- en buitenland (Free Cultural Spaces) en organisator van maandelijkse poëzieavonden en exposities in Zaal 100.

John (Amsterdam, 1955) is masseur, muzikant en componist. Hij begint als drummer en legt zich daarna meer toe op percussie, waarmee hij moderne dansvoorstellingen begeleidt. De percussionist speelde ook in het slagwerktrio PULS, waarin ze hun instrumenten veelal zelf maakten.

De veelzijdige kunstenaar componeerde daarnaast soundtracks voor animatiefilms, gaf ligconcerten en maakte dansmuziek in de Black Hole Studio van dj Tiësto. Nu maakt hij muziektheater met de formatie Klankpoort en verleent hij zijn stem, muziek en klankenspel aan enkele bomen in het Westerpark Wonderwoud.

Annemarie (Amsterdam, 1968) is actrice, spoken word artiest, scenarioschrijver en bomenknuffelaar. Ze doorliep de Amsterdamse toneelschool én de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Als autodidact meet ze zich ook regelmatig nieuwe rollen aan; ze ontpopt zich nu als de wezenlijke stem van één van de bomen op de nieuwe route.

bottom of page