top of page

Maak er een zonnige zomer van!

20160704_165721.jpg

Nu we de langste dag van het jaar naderen, nemen we een korte pauze van het projecteren. Met de zomer in aantocht en hopelijk meer zon, richten we ons op andere belangrijke taken.

Momenteel zijn we bezig met het aanvragen van subsidies en de voorbereiding van onze najaarsprojecten. Het nieuwe bestuur is druk bezig zich in te lezen en onze plannen worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat we goed voorbereid zijn voor het komende seizoen.

Daarnaast zijn we nog steeds op zoek naar extra menskracht voor onze projecten. Draag je Buurtlicht een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren? Neem dan gerust contact met ons op om te bespreken hoe jij kunt helpen.

We wensen iedereen een fijne zomer en kijken uit naar een succesvolle voortzetting van onze projecten in het najaar!

Buurtlicht doet weer mee aan de Maand van de Verbinding en we hebben een spannend programma voor jullie in petto! Dit jaar zullen we opnieuw projecties verzorgen op de watertoren voor diverse speciale dagen: Ouderendag, Internationale Dierendag, Coming-Out Day, en we dragen ook bij aan het project 'Thuis in de Staats'. Programma volgt.

We nodigen je uit om bij te dragen! Stuur ons een foto van een oudere buurtbewoner, een gedicht voor een van de speciale dagen, of een foto van je huisdier – alles is welkom. Jouw bijdrage maakt deze dagen extra bijzonder.

Daarnaast organiseren we weer workshops en wandelingen door het Westerpark Wonderwoud. Doe mee en ontdek de verborgen parels van onze buurt terwijl we samen genieten bij het wandelen in onze buurt.

Stichting Buurtlicht zoekt menskracht

We zoeken hier in de wijk iemand zoals jij. Wil je ambassadeur worden voor Stichting Buurtlicht? We zoeken bewoners in West die zich willen inzetten voor de buurt om het licht van bewoners, creatieve uitingen en leuke ervaringen te projecteren in de openbare ruimte. Kun je een website onderhouden of teksten schrijven voor social media en nieuwsbrieven? Ben je goed in mensenwerk, zoals het zoeken en begeleiden van vrijwilligers? Dan zit je goed bij ons! Doe met ons mee in Stichting Buurtlicht.

Goed voor je  cv, maar ook goed voor de openbare ruimte van je eigen woonomgeving.

IMG_20221029_221617_055.jpg

Heb je skills in websitebeheer of beeldverwerking, kun je pakkende teksten schrijven voor social media en nieuwsbrieven, of ben je een kei in het werven en begeleiden van vrijwilligers? Dan hebben we jou nodig! Sluit je aan bij Stichting Buurtlicht en help ons een prachtig idee de wereld in te sturen.

 

Of wil je meewerken aan evenementen zoals Internationale Vrouwendag, Dierendag, de Week van de Poëzie of de Maand van Verbinding? Dan hebben we jou nodig! Kom aan boord bij Stichting Buurtlicht en zet samen met ons een prachtig initiatief op de kaart.

boomknuffelaarkl.jpg

Ontdek de Magie van Wonderwoud:

doe mee als maker of vrijwilliger!
Ben je klaar voor een betoverende ervaring te midden van het Westerpark? Sta je open voor een unieke gelegenheid om je stem te laten horen en te luisteren naar wat bomen ons vertellen? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan het Wonderwoud, een initiatief van Buurtlicht dat mens en natuur samenbrengt!

Wat is de Wonderwoud?
Het is een hartverwarmend project dat het belang van bomen en hun rol in ons leven viert. We geloven dat bomen veel meer zijn dan alleen maar wezens die in stilte groeien. Ze hebben hun eigen verhalen die ze met de wereld willen delen. Ons programma creëert een unieke gelegenheid voor mens en natuur om met elkaar te verbinden en van elkaar te leren. 


 

Meedoen als maker
Als maker van Wonderwoud krijg je

de kans om mee te planten aan het bomenproject. Dit kan met elke mogelijke kunstuiting, zoals poëzie, muziek, verhalen, theater en dans. Ook mag je

de bomen letterlijk een stem geven door een verhaal over ze in te spreken. Voedingsbodem is de kracht van het collectief: samen scheppen we een prachtig karakterbos in het Amsterdamse Westerpark, waarin de bomen zich in allerlei vormen mogen laten zien én horen.

Meedoen als vrijwilliger
Als vrijwilliger van Wonderwoud ben je de onmisbare schakel tussen mens en natuur. Je helpt mee met het organiseren van evenementen, begeleidt groepen deelnemers tijdens wandelingen en ondersteunt het team bij verschillende activiteiten.

Wil je meedoen? Stuur een mail naar buurtlicht.talking.trees@gmail.com

Buurt Kunst Licht: Nieuwe Editie in September!

20240525_224242kl.jpg
Werk van Aja Waalwijk

Met veel enthousiasme willen we Buurt Kunst Licht weer opstarten en prachtige kunstwerken uit onze buurt opnieuw delen in de openbare ruimte! Tijdens 24 uur West op 25 mei hebben we Buurt Kunst Licht in de indrukwekkende Centrale Markthal geprojecteerd. Het resultaat was fantastisch en de reacties waren overweldigend positief. Deze complimenten ontvangen we ook regelmatig wanneer we buurtkunst op de watertoren projecteren.

Ben je een creatieveling of kunstenaar in de buurt en wil je jouw werk ook een keer op de watertoren geprojecteerd zien? Stuur dan een e-mail naar buurtlicht@gmail.com. De opening van de nieuwe editie is gepland in september.

We kijken ernaar uit om samen met jullie de buurt op te lichten met prachtige kunstwerken!

Schrijf je in !

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • YouTube
bottom of page