top of page
Het bestuur van Stichting Buurtlicht
claar.png

Claar Delfsma is grafisch ontwerper en mede-eigenaar van communicatiebureau DPid. Sinds 1997 woont ze in de Kinkerbuurt, grenzend aan Westerpark. 

Na de Rietveldacademie heeft zij jarenlang gewerkt voor (inter-)nationale designbureaus, kunstinstellingen en bedrijven op het gebied van visuele communicatie, corporate design en tentoonstellingsontwerp. 

 

In een vroeg stadium heeft Claar met belangstelling Tanja Henn gevolgd en gezien hoe Buurtlicht ontstond. Ook Tanja’s nieuwe initiatieven maakten Claar enthousiast om  voorzitter van stichting Buurtlicht te worden. Gezamenlijk met de andere bestuursleden wil zij graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van stichting Buurtlicht. In deze tijd van vereenzaming en individualiteit weet Buurtlicht door lichtprojecties op bijzondere locaties mensen met elkaar te verbinden. Ongetwijfeld zullen in de toekomst meer wijken (buurt-)licht gaan zien!

Dorien Bellaar is illustrator/vormgever en woont sinds 2014 in de Spaarndammerbuurt. Haar inspiratie vindt zij op straat, in mensen. Wat is hun achtergrond, uit wat voor nest komen ze, wat beweegt ze, hoe bewegen ze, welke eigenaardigheden hebben ze, wat voor kijk op de wereld, en met wie verbinden ze zich. Hiervan maakt ze in haar werk gretig gebruik.

​

Begin 2020 ontmoette Dorien Tanja, een bevlogen kunstenaar en mens. Tanja vertelde over haar initiatief Buurtlicht. Over kunst, licht en verbinding. De interesse van Dorien was gewekt.

​

Een jaar later vonden zij elkaar weer. Buurtlicht bleek meer ambities te hebben. Dorien heeft met plezier als secretaris plaatsgenomen in het bestuur van de stichting, om samen met de andere bestuursleden de stichting als volwassen organisatie met veel potentie te ondersteunen.

Dorien.jpg
Willem.jpg

Willem Kerkhoven woont sinds 1998 in het zuidpuntje van het vroegere stadsdeel Westerpark, en hoopt daar nog lang te blijven. Hij heeft van alles en nog wat gedaan, zijn oude beroep als praktisch en prozaïsch vertaler is daarbij meestal geen spannend onderwerp. Kunst en cultuur zijn dat wel, vanwege schoonheid, fantasie en inspiratie, en ook omdat ze tot uiting brengen wat mensen bezighoudt en hoe ze in het leven staan.

Nu is er AOW en kan hij zijn tijd veel vrijer besteden. De laatste jaren is hij steeds meer gaan wandelen, vaak in de buurt en in goed gezelschap. Zo is hij Tanja Henn tegengekomen, samen hebben ze de wandelingen langs de Buurt Kunst Licht Route uitgezet. Willem heeft die later begeleid, dat vond hij heel leuk om te doen.

Najaar 2020 vertelde Tanja dat ze een stichting voor Buurtlicht wilde oprichten, ze vroeg hem of hij een penningmeester kende. Daar heeft hij zich toen zelf voor aangemeld, en zo is het gekomen.

Tanja Henn, kunstenaar bij Light Affectable Art, woont sinds 30 jaar met veel plezier in de Staatsliedenbuurt. Ik fotografeer, schilder en geef les op school. Mijn passie is licht en kleur en grote formaten. In 2015 heb ik de eerste keer mijn eigen werk op de Koperen Knoop gebeamed. Nu projecteer ik gedichten, het werk van 60 kunstenaars, kindertekeningen, historische buurtfoto's en nog veel meer o.a. op de watertoren.

Verbondenheid is gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Ik zie in deze buurt veel wat verdient in het licht gezet te worden. Uit deze passie is de initiatief Buurtlicht gegroeid. Om het Buurtlicht verder te laten schijnen, ben ik op zoek gegaan naar een passende rechtsvorm. Een stichting zonder winstoogmerk, want ideële reclame van de bewoners voor de bewoners leek me passend.

Ik ben erg blij, Claar Delfsma, Dorien Bellaar en Willem Kerkhoven als bestuurders gevonden te hebben. Ze passen erg goed bij de doelstellingen van de stichting en we gaan samen veel licht in de buurt verspreiden.

00.jpg
project coördinator
bottom of page