top of page
Het bestuur van Stichting Buurtlicht 2024 - 2027
RonvdWal.jpg

Kunst en cultuur zijn voor Ron van der Wal zeer belangrijk. Niet alleen gaat hij veel naar culturele voorstellingen, maar zet hij zich ook in voor projecten en festivals op dit gebied. Tevens is hij op bestuurlijk niveau al jaren actief in deze sector.

Mee te werken aan de realisatie van lichtprojecten om de duisternis die veel mensen thans ervaren, wat meer naar de achtergrond te dringen, is een welkome nieuwe stap.

Ron van der Wal - voorzitter

Ik ben Henny Hijmans. Sinds 4 jaar woon ik in de Houthavens. Ik ben een Amsterdammer die graag een bijdrage levert aan de stad. Ik ben de founder van Amsterdam Verbindt.Buurtlicht vind ik een mooi initiatief, het brengt ons licht en het brengt kunst dicht bij mensen.

Henny Heijmans - bestuurslid
Willem.jpg

Willem Kerkhoven woont sinds 1998 in het zuidpuntje van het vroegere stadsdeel Westerpark, en hoopt daar nog lang te blijven. Hij heeft van alles en nog wat gedaan, zijn oude beroep als praktisch en prozaïsch vertaler is daarbij meestal geen spannend onderwerp. Kunst en cultuur zijn dat wel, vanwege schoonheid, fantasie en inspiratie, en ook omdat ze tot uiting brengen wat mensen bezighoudt en hoe ze in het leven staan.

Willem Kerkhoven - penningmeester

Hoewel opgeleid als historica en afgestudeerd in de Vrouwengeschiedenis, ben ik ook veel werkzaam geweest in de kunstensector. Daarnaast was ik van 1994 - 1998 deelraadslid van het Westerpark en zat in de commissie Kunst en Cultuur, toen het huidige Westergasfabriekterrein zich ontwikkelde. Mijn loopbaan eindigde ik als voorlichter en eindredacteur bij de Gemeente Amsterdam. Na mijn pensioen die ik veel vrijwilligerswerk o.a. voor musea en de stichting Regenboog. 

image0.jpeg
Jopie Felkers

Tanja Henn, kunstenaar bij Light Affectable Art, woont sinds 30 jaar met veel plezier in de Staatsliedenbuurt. Ik fotografeer, schilder en geef les op school. Mijn passie is licht en kleur en grote formaten. In 2015 heb ik de eerste keer mijn eigen werk op de Koperen Knoop gebeamed.

Nu projecteer ik gedichten, het werk van 60 kunstenaars, kindertekeningen, historische buurtfoto's en nog veel meer.

Verbondenheid is gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Ik zie in deze buurt veel wat verdient in het licht gezet te worden. Uit deze passie is de initiatief Buurtlicht gegroeid. Om het Buurtlicht verder te laten schijnen, ben ik op zoek gegaan naar een passende rechtsvorm. Een stichting zonder winstoogmerk, want ideële reclame van de bewoners voor de bewoners leek me passend.

00.jpg
Tanja Henn, oprichter projectcoördinator
bottom of page